top of page
Suvi ja Jouni_edited.jpg

LAINAUS

Taidelainaus on taiteen vuokraamista tai ostamista osamaksulla ilman korkoa tai muita maksuja. Vuokraamalla teoksen voit tutustua siihen rauhassa kotonasi ennen ostopäätöstä. Halutessasi voit palauttaa teoksen takaisin Taidelainaamoon. Taideteoksia voivat vuokrata tai ostaa yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt.

TAIDELAINAAMON  SÄÄNNÖT

1. Alaikäraja on 18 v.

2. Peruslaina-aika on yksi kuukausi, maksimi 20 kk. Jos lainaaja haluaa purkaa
sopimuksen teos on välittömästi palautettava taidelainaamoon.

3. Jos lainaaja haluaa lunastaa teoksen, suoritetut lainausmaksut vähennetään teoksen
myyntihinnasta. Teoksen voi ostaa ilman lainaustakin. Teos myydään taiteilijan
lukuun. Osamaksukaupassa osamaksun suuruus on vähintään kuukauden
lainamaksu puolitoistakertaisena. Korkoa ja muita kuluja ei peritä.

4. Palautuksen yhteydessä teos ja kehykset tarkistetaan. Lainaaja on velvollinen korvaamaan laina-aikana teokselle tai kehyksille mahdollisesti aiheutuneet vahingot. Taidelainaamo ei vakuuta teoksia.

5. Jos teosta ei palauteta heti laina-ajan päätyttyä, on lainaajan suoritettava
myöhästymismaksuna yhden kuukauden lainausmaksu. Jos kuukausimaksuja
jätetään maksamatta, on taidelainaamolla oikeus periä puuttuvista suorituksista
lisäksi 20% viivästyskorko.

6. Omistusoikeus teoksiin säilyy taiteilijalla siihen asti, kunnes teos on kokonaan
maksettu.

7. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja voidaan irtisanoa ilman irtisanomisaikaa mm maksamattomien laskujen vuoksi.

8. Ostaja vastaa tarvittavista vakuutuksista ja kuljetuskuluista. Ostaja vastaa myös
mahdollisen kehystyksen, ripustamisen ym. aiheuttamasta työstä ja teoksen
soveltuvuudesta aiottuun sijoituspaikkaan.

Kysy lisää

Olemme täällä sinua varten, kysy lisää.

Lähetä palautetta.

Ollaan yhteydessä!

Kiitos viestistäsi!

Yleisimmät   kysymykset

Mikä taidelainaamo?

Taidelainaamo eli artoteekki välittää taiteilijoiden teoksia. Valikoimassa on monipuolisesti maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvia.

Lainaaminen tapahtuu kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen hinnasta riippuen min 60 €/kk, laina-aika max 20 kk. Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. 

Lainaaminen

Taidelainaus etenee kuukausijaksoissa, perussopimus tehdään toistaiseksi. Asiakas voi halutessaan palauttaa teoksen Taidelainaamoon, jolloin lainasopimus päättyy välittömästi.
Pitäessään teoksen asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja noudattamaan Taidelainaamon sääntöjä koko laina-ajan kunnes teos on palautettu tai lunastettu. Vuokra maksetaan kuukausittain etukäteen ja se määräytyy teoksen hinnan perusteella, kuitenkin min 60 €/kk, laina-aika max 20 kk.

Teoksen voi lunastaa omakseen kertaostona tai kuukausimaksua maksamalla kunnes teos on kokonaan maksettu. Kehystämättömät grafiikanvedokset ja piirrokset asiakas sitoutuu lunastamaan omakseen heti, ts niitä ei lainata.

Lainaaja on velvollinen korvaamaan teokselle ja/tai kehyksille laina-aikana aiheutuneet vahingot. Teokset lainataan Taidelainaamosta siinä kunnossa kuin ne ovat lainaushetkellä.

Varaaminen

Asiakas voi varata teoksen viikoksi. Varauksia otetaan vastaan myös netin kautta, puhelimitse ja sähköpostitse. Varaus ei ole sitova.

Kertaosto

Asiakas voi ostaa teoksen Taidelainaamosta kertaostona. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät pankki- ja luottokortit.

Lahjakortti

Ilahduta lahjakortilla!

Taidelainaamon lahjakortti tarjoaa saajalleen laadukkaan taidelainaamovalikoiman. Lahjakortin saaja pääsee valitsemaan itselleen mieluisan teoksen, joko vuokralle tai omaksi.

Lahjakortin voi lunastaa haluamalleen summalle ja se on voimassa vuoden ostopäivästä.

meidän TAIDELAINAAMO

Tarjoamme teille monipuolisen valikoiman mielenkiintoisesta kattauksesta taidetta. Olemme minimoineet välityspalkkiomme jotta tekijät saisivat mahdollisen suuren palkan työstään. Tue suomalaista taiteilijaa, poikkea ihastelemaan teoksia paikanpäälle. Nähdään!

bottom of page